Personbil

Tre måneder før du fylder 17 år, må du påbegynde undervisningen til kørekort (læs mere om dette under fanen “de 17-årige”). Du starter med teoriundervisningen, hvor den praktiske køreundervisning langsomt bliver inddraget. 

De første praktiske kørelektioner foregår på manøvrebanen (bedre kendt som “Kravlegården”).
Rent praktisk foregår det over fire lektioner på Køreteknisk Anlæg i Skive. Lektionerne bliver delt i to afbrudt af en spisepause. Køreteknik, hvor du bl.a. skal prøve kræfter med glatbanekørsel, foregår ligeledes i Skive. Køreteknisk Anlæg Skive har områdets bedste anlæg, hvor der bl.a. er “levende forhindringer (pop-up kegler og lyssignaler), som gør undervisningen meget mere virkelighedstro.
Selve landevejs- og bykørslen foregår for det meste i Nykøbing og omegn. Når du skal på motorvej, fylder jeg bilen med tre-fire elever, og kører afsted. Idet vi skal køre et stykke vej for at komme på motorvej, tager dette det meste af en dag. Det plejer dog at være en rigtig hyggelig dag, hvor stemningen i bilen er god, og hvor vi holder en længere pause på McDonalds, hvor vi får fyldt depoterne.
Idet Solveigs Køreskole bygger på årelang erfaring og grundighed, tager jeg løbende en snak om dine kørefærdigheder, og om du evt. har behov for ekstra køretimer, for at du kan blive en god og sikker bilist – og ikke mindst at du kan bestå køreprøven.

Selve teoriundervisningen foregår i mit teorilokale hver tirsdag og torsdag fra kl. 16.00 til 17.30.